Druk op snee

Dankzij een zelfontwikkelde techniek heeft Zwaan Printmedia een nieuw product in de aanbieding, dat een nieuwe dimensie toevoegt voor boekontwerpers.

Zelf moest Marco Zwaan even wennen aan het resultaat. Vooral toen hij het boek zag waarop een houtstructuur was afgebeeld. “Het zag er eigenlijk niet meer uit als een boek, maar als een blok hout. Ik begreep meteen dat het daarom ook een bijzonder product is.”

Het team van Zwaan Printmedia werkte twee jaar aan het concept “druk op snee”. Dankzij een uitgekiende combinatie van software en grafische technieken lukt het de drukkerij om een beeld over zowel het omslag als de afsnee te laten aflopen. “De vormgever krijgt er een hele dimensie bij. Hij kan nu een driedimensionaal boekontwerp maken,” aldus Marco Zwaan.

Van verschillende zijden is er al belangstelling getoond, vertelt Zwaan. “Iemand van dierentuin Artis plaatste meteen een bestelling toen hij het zag.” Op de website drukopsnee.nl laat Zwaan Printmedia de verschillende mogelijkheden zien en staat een overzicht van de specificaties.

Boeken

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Ik vind dit een uiterst interessante uitbreiding van de mogelijkheden voor boekvormgeving. Goed om te zien dat deze innovatie uit de drukkerijwereld zelf is gekomen. Proficiat.

  2. Friedemann Heinrich

    helemaal mee eens! 3 dimensies voor iedereen.

Plaats een reactie