Drie boeken bereiken ‘Gouden’ status

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de muziekindustrie, ook boeken bekroond om hun verkoopsucces. In december bereikten drie titels, met 200.000 verkochte exemplaren, de status van ‘Gouden Boek’.

De zeven zussen – Storm en De zeven zussen – Schaduw, respectievelijk deel 2 en deel 3 uit een serie van schrijfster Lucinda Riley, bekroond met een Gouden Boek. Riley werd begin december via een videoverbinding verrast met de unieke Oorkonde. Het is volgens het CPNB ‘een unicum dat een auteur twee Gouden Boeken op hetzelfde moment krijgt uitgereikt. Riley werd al eerder dit jaar beloond met een Platina Boek voor deel 1 in De zeven zussen-reeks.’

Adriaan van Dis: ‘Zeer vereerd’

Niet veel later was de eer aan het boek Ik kom terug van Adriaan van Dis om eveneens de mijlpaal van 200.000 verkochte exemplaren te behalen. Van Dis werd op zijn verjaardag verrast met het nieuws door presentator Petra Grijzen in Nieuws&Co op NPO Radio1. Hij reageerde enthousiast: “Fraude! Mijn dode moeder eist een hertelling. We zijn allebei zeer vereerd met dit heuglijke nieuws.”

Boeken

Plaats een reactie