Doutzen Kroes op zegels PostNL

PostNL bracht 12 september een postzegelvel uit met daarop tien foto’s van Nederlands beroemdste fotomodel Doutzen Kroes.

Speciaal voor deze postzegels ‘doutzen, mode & muze’ verzorgde fotograaf Anton Corbijn de fotografie. Het ontwerp is van Julius Vermeulen.

16_09_doutzen_kroes_postzegel_1

Volgens PostNL is Doutzen is zeer vereerd met een eigen postzegelvel, met daarop tien verschillende zwart-wit foto’s van haar.

“Normaal zie ik mijn foto’s altijd in tijdschriften en op posters. Aan foto’s op postzegelformaat worden andere eisen gesteld om deze krachtig te laten overkomen. Anton Corbijn is daar perfect in geslaagd. Daarom zijn de foto’s op de postzegels sfeervol en vol emotie. Het was een eer om met hem te werken.”

Op de tien foto’s staat Doutzen met verschillende uitsnedes: van close-ups, half- en driekwartbeelden tot een totaalbeeld op één van de tien postzegels.

Corbijn wilde dat Nederlands boegbeeld op modegebied op al deze foto’s echt zichzelf kon zijn. Hiervoor zijn Doutzen, Anton en grafisch ontwerper Julius Vermeulen in de studio aan de slag gegaan.

 

Plaats een reactie