Donald Duck ook op eiPad: ‘Net zo fijn als op papier’

De wekelijkse editie van Donald Duck verschijnt sinds deze maand ook digitaal in de nieuwe app, geschikt ‘voor eiPhone en Eendroid-telefoon’. De app is geen vervanging van het weekblad maar een toevoeging, stellen de makers. “Het moment van het vallen op de deurmat blijft even spannend. Maar dit wekelijkse plezier vullen we aan met dagelijkse digitale content.”

Hoofdredacteur Ferdi Felderhof vertelt: “Ook Donald Duck gaat met zijn tijd mee. We praten continu met onze trouwe fans: de DuckDenkers. Over strips, over nieuwe uitgaven en nu dus over onze nieuwe app. Hun wens is om altijd en overal te kunnen ‘Donald Ducken’.”

“Tijdens de gezamenlijke ontwikkeling bleek bijvoorbeeld dat het lezen op een eiPhone of Eendroid-telefoon per stripplaatje fijner is dan het lezen van een volledige pagina. Zo maakten we ‘Donald Ducken’ nóg leuker, waar je ook bent! Digitaal lees je Donald Duck nu net zo fijn als op papier.”

De nieuwe app (beeld: DPG)

De app bevat niet alleen de nieuwste editie van de Donald Duck, maar ook meer dan 1.000 verhalen, moppen en extra strips zoals ‘Mickey lost ’t op’. “In de app blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit Duckstad en er zijn elke dag nieuwe strips te vinden. Daarmee staat de app garant voor nóg meer leesplezier, ook als de papieren Duck een keer niet bij de hand is.”

Tijdschriften

Plaats een reactie