December-editie ‘Tina’ door lezeressen samengesteld

Half december verscheen een speciale editie van Tina – naar eigen zeggen ‘het grootste tijdschrift voor meiden van Nederland’ – met honderden lezeressen als gasthoofdredacteur. De afgelopen maanden brachten zij duizenden stemmen uit en zo stelden zij met elkaar hun zelfgemaakte Tina samen.

Uitgeverij DPG Media legt uit hoe de speciale Tina-editie tot stand kwam: “Via @TijdschriftTina op Instagram werden dit najaar drie stemrondes georganiseerd. Begin oktober werd input gevraagd voor de strips. Zo kozen de stemmers onder andere een nieuwe klasgenoot voor Lotta, hielpen ze Roos aan een supergoede smoes, bepaalden ze het onderwerp van de Suus & Sas-aflevering en ontwierpen ze een baljurk van Prinses Simone. De striptekenaars van Tina hebben de leukste inzendingen gebruikt in hun scenario’s.”

De speciale Tina-editie

Redactionele inhoud

“Eind oktober brak het stemmen los voor de redactionele inhoud van deze Tina. Er werden onder andere interview-kandidaten uitgezocht en ook vragen ingestuurd, recepten bedacht en onderwerpen voor de quizzen, horoscoop en puzzels gekozen. Daarnaast gaven de lezeressen deze keer zelf advies voor de rubriek Ojee, wat nou?!”

Vormgeving

“In de laatste stemronde, begin november, werd de vormgeving bepaald. Stemmers kozen de posters en stemden op het kleurenpalet, de doodles en foto-keuzes. Daarnaast konden meiden een foto insturen om zo een plekje op deze superspeciale cover te bemachtigen.”

Om de speciale uitgave van Tina te vieren nummer én deze editie extra te verspreiden ontvingen de abonnees niet één maar twee exemplaren: “Eentje om nooit meer weg te doen en eentje om weg te geven aan iemand anders.”

Tijdschriften

Plaats een reactie