De wereld ontdekken via boeken

Eind september gaat de 66ste Kinderboekenweek van start. Tien dagen lang zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek, met als doel: kinderen kennis te laten maken met mooie boeken en ze de wereld via deze boeken te laten ontdekken.

De Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober, staat dit jaar in teken van geschiedenis: “Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken.”

Arend van Dam heeft het Kinderboekenweekgeschenk geschreven voor de 66ste Kinderboekenweek met illustraties van Anne Stalinski. Het Kinderboekenweekgeschenk verschijnt dit jaar in een oplage van 325.000 exemplaren. Mylo Freeman heeft het Prentenboek van de Kinderboekenweek geschreven en geïllustreerd, het Prentenboek verschijnt dit jaar met een oplage van 39.750 exemplaren.
Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn.

Boeken

Plaats een reactie