De Katwijksche Post 100 jaar

Abonnees van De Katwijksche Post werden afgelopen najaar verrast met een dubbeldikke jubileumeditie van liefst tachtig pagina’s. “De coronapandemie heeft aangetoond dat print nog altijd springlevend is”, vertelt directeur Dirk Bouman van uitgeverij Verhagen aan brancheorganisatie NNP.

De geschiedenis van De Katwijksche Post gaat terug tot 1922, aldus NNP. “Sinds dat jaar bericht de krant volgens de website ‘over lokaal nieuws uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, nieuws dat daarmee te maken heeft en nieuws uit de regio’.”

“Ik durf te stellen dat de krant een fenomeen is in Katwijk en omgeving”, vertelt Dirk Bouman, directeur van uitgeverij Verhagen, op het platform van brancheorganisatie NNP. “De ‘Post’ is cultureel erfgoed en zonder twijfel het vlaggenschip van uitgeverij Verhagen. Waar we voor staan? Lokaal, betrokken en betrouwbaar.”

De jaren 2023-2025 wil de uitgeverij gebruiken om de koers voor de toekomst te bepalen, stelt Bouman. “Veel uitgeverijen worstelen met dezelfde problemen en het is goed om met elkaar nieuwe wegen te verkennen. De coronapandemie heeft aangetoond dat print nog altijd springlevend is. Daarnaast richten ook wij ons vizier steeds meer op online. De tijd zal uitwijzen welke koers ons honderdjarige vlaggenschip uiteindelijk gaat varen.”

Kranten

Plaats een reactie