‘De drukker vertelt’ op Tweede Kerstdag

Heeft u altijd al veel meer willen weten over het drukkers-vak? Kom dan op Tweede kerstdag, donderdag 26 december, naar Huis van het boek | Museum Meermanno in Den Haag.

Na de succesvolle reeks ‘De conservator vertelt….’ van afgelopen jaar, komt nu de maker aan het woord. Speciaal op Tweede Kerstdag geven twee ervaren en zeer enthousiaste (oud)drukkers Jaap Andela en Dick Engelen de bezoeker aan de hand van leuke anekdotes, waargebeurde verhalen en talloze voorbeelden een exclusief inkijkje in het prachtige vak van drukkers. Weet u het verschil tussen een kniehevelpers, een degelpers en handpers? En waarom moesten drukkers vroeger veel melk drinken?

Tickets dienen vooraf gereserveerd te worden via www.huisvanhetboek.nl à € 5,00 (exclusief entree, Museumkaart geldig). ‘De Drukker vertelt …’ start om 12.30 uur en duurt circa 60 minuten.

Op Eerste Kerstdag is Huis van het boek gesloten, maar Tweede Kerstdag staan de deuren open en is ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Foute Boeken?’ mogelijk.

Plaats een reactie