De allermooiste kinderboeken bekroond

In de aanloop naar de Kinderboekenweek, die op 5 oktober start, zijn de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekendgemaakt.

Films die nergens draaien (uitgegeven door Ploegsma), van schrijver Yorick Goldewijk, krijgt de Gouden Griffel 2022. Het Gouden Penseel 2022 gaat naarTerra Ultima (uitgeverij Lannoo), geïllustreerd door Raoul Deleo.

De Griffels en Penselen zijn de bekendste en meest prestigieuze juryprijzen voor kinderboeken van Nederland. De Griffels voor de best geschreven en de Penselen voor de best geïllustreerde kinderboeken. Deze boekenprijzen dienen het hele jaar als inspiratie voor kinderen en hun opvoeders.

De winnende titels

Over ‘Films die nergens draaien‘ is De Griffeljury lovend. “De jury is unaniem onder de indruk van de originaliteit en de verbeeldingskracht van Films die nergens draaien. Het boek is uitzonderlijk door de ingenieuze wijze waarop fantasie, werkelijkheid en dieper liggende thema’s in een meeslepend avontuur zijn vervat. Een boek dat ontroert en van begin tot eind intrigeert. Films die nergens draaien is het allermooiste boek van het afgelopen jaar en verdient daarmee de hoofdprijs.”

De Penseeljury complimenteert ‘Terra Ultima‘. “De jury was unaniem over de kracht van de overweldigende illustraties van Terra Ultima. Een boek dat er met kop en schouders bovenuit steekt door de fantastische verbeeldingen in een schijnbaar informatieve sfeer. Groots en meeslepend aan de ene kant en verfijnd en gedetailleerd aan de andere kant. De prenten zijn natuurgetrouw én fantasierijk. Een boek om telkens weer ontdekkingen in te doen: Terra Ultima verdient dan ook de ultieme prijs voor het mooist geïllustreerde boek van 2021.”

Boeken

Plaats een reactie