Cube Calendar wint German Design Award

De ‘Cube Calendar’, een kubusvormige scheurkalender van de Amsterdamse ontwerper Philip Stroomberg, is onderscheiden met de prestigieuze German Design Award.

Stroomberg krijgt zijn prijs vanwege “de innovatieve manier waarop hij met zijn kalender het verstrijken van de tijd tastbaar heeft gemaakt”.

Met deze prachtige designkalender heeft grafisch ontwerper Stroomberg een innovatieve draai gegeven aan het concept van de scheurkalender. Geen slordige bundel papier aan een spijker aan de muur, maar een compact object dat onder je handen subtiel van vorm verandert. Met het dagelijks afscheuren van een kaartje, onthul je de werking van de tijd.

Verdeeld over zes rijen staan honderden kartonnen kaartjes strak in het gelid, bijeengehouden in kubusvorm door twee busschroeven. De kaartjes zijn gestanst uit twee vellen Algro Design.15_02_cube
Elke dag heeft een eigen kaartje. Om de paar dagen verschijnt er een kaartje waarop een citaat is afgedrukt. Soms een grappige observatie, soms een filosofisch aforisme over tijd. ‘What day is it? It’s today, squeaked Piglet. My favorite day, said Pooh’, of een uitspraak van filosoof Bertrand Russell: ‘The time you enjoy wasting is not wasted time’.

Kalenders

Plaats een reactie