Comenius Award voor wereldatlas Alcarta

Met de nieuwe wereldatlas Alcarta heeft Educatieve Media ThiemeMeulenhoff de Comenius Award gewonnen.

Tijdens de jaarlijkse Europese Comenius EduMedia Award-uitreiking in Berlijn op donderdag 21 juni, ontvingen de makers de prestigieuze Europese prijs.

Makkelijk navigeren

Voor Alcarta is de Comenius Award een bevestiging van de vernieuwing die de atlas het aardrijkskundeonderwijs brengt. Alcarta bevat meer dan 700 overzichtelijke, gedetailleerde kaarten. Een handige functionaliteit zijn de bladwijzers en de tabbladen die je helpen makkelijk te navigeren. Elke kaart heeft een legenda op de pagina zodat je niet hoeft terug te bladeren. De complete atlas is bovendien online gratis beschikbaar. Vrijwel elke kaart kun je gebruiken in Google Earth en online is het mogelijk om markeringen aan te brengen, kaartlagen met elkaar te combineren en aantekeningen te maken. Zo is er de mogelijkheid om van Alcarta een persoonlijke, interactieve wereldatlas te maken.

Andere kijk op de wereld

Pieter Fock, portfoliomanager bij ThiemeMeulenhoff: “Samen met Maarten Boddaert van Geoproducties hebben we twee jaar hard gewerkt aan deze atlas. Alcarta laat je echt anders naar de wereld kijken. Het is fantastisch dat Alcarta nu al in de prijzen valt. Dat stimuleert ons om nog meer te vernieuwen.”
Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten in Europa.

Boeken

Plaats een reactie