Coca Cola vervangt krimpfolie door karton

Coca-Cola kondigt de introductie van een nieuwe minimalistische kartonnen verpakking aan voor multipacks. Hiermee bespaart het bedrijf in Nederland jaarlijks maar liefst 350.000 kilo nieuw plastic.

De frisdrankblikjes in een multipack worden nu nog bij elkaar gehouden door plastic krimpfolie. Binnenkort worden deze dus vervangen door karton: “Coca-Cola investeert voor ruim 14 miljoen euro in een nieuwe bliklijn en verpakkingsmachine die gebruikt zal worden in onze lokale fabriek in Dongen. Je zal deze nieuwe verpakking al in de eerste helft van 2020 in de winkel kunnen tegenkomen.”

Minimalistische kartonnen verpakking voor multipacks

Volgens Jaap Wassink (Coca-Cola) werkt het bedrijf al jaren aan het zo duurzaam mogelijk maken van de verpakkingen: “Denk bijvoorbeeld aan het lichter maken van onze verpakkingen en het verhogen van het gebruik van gerecycled materiaal. De stap om nu ook minimalistische kartonnen verpakkingen voor multipacks te gebruiken, is een hele belangrijke in het verder terugdringen van het gebruik van verpakkingsmateriaal.”

Plaats een reactie