Coca-Cola test papieren fles

Coca-Cola heeft het eerste prototype van een papieren fles klaar voor een Europese test in de markt. De frisdrankenproducent streeft ernaar dat uiterlijk in 2030 al zijn verpakkingen worden ingezameld, gerecycled of hergebruikt: “In Nederland willen we die doelstelling in 2025 behalen”. 

De proef zal in het tweede kwartaal van dit jaar op de Hongaarse markt plaatsvinden met het plantaardige drankje AdeZ. Stijn Franssen, R&D Packaging Innovation Manager bij Coca‑Cola Europe: “De introductie is een belangrijke stap, omdat we kunnen zien hoe het prototype van de papieren fles het in de praktijk doet. Deze test zal ons zeer waardevolle inzichten en feedback opleveren. We krijgen te zien hoe het prototype van de papieren fles als verpakking functioneert en hoe consumenten erop reageren.”

De nieuwe papieren fles

Het prototype van de nieuwe papieren fles is ontwikkeld door het Coca‑Cola R&D Center in Brussel in samenwerking met de Paper Bottle Company (Paboco).

“De door Paboco ontwikkelde technologie is bedoeld om 100% recyclebare flessen te produceren uit papier van duurzame herkomst. Het huidige prototype bestaat uit een papieren buitenzijde met een recyclebare plastic binnenlaag en dop. Dat maakt de fles geschikt voor zowel koolzuurhoudende en koolzuurvrije dranken als schoonheidsproducten en andere vloeistoffen.  Het uiteindelijke doel is een fles te creëren die kan worden gerecycled als papier.”

Verpakkingen

Plaats een reactie