Chiquita maakt etiket tot verzamelobject

Met de lancering van een nieuwe stickerserie, ditmaal over de ‘gezondheidsvoordelen van bananen’, zet Chiquita zijn fruitetiketten weer in als verzamelobject. De stickers sieren miljoenen bananen.

De getransformeerde blauwe stickers bevatten informatie over essentiële vitamines en voedingsstoffen die in Chiquita bananen voorkomen. Die wordt gecombineerd met speelse uitspraken zoals ‘De snoepreep van de natuur’ en ‘Brandstof voor de spits’.

De nieuwe serie Chiquita-etiketten

De fruitgigant legt uit: “De ingrediëntenstickers zijn een knipoog naar de huidige trends, zoals een recente studie meldt dat 77% van de Amerikaanse volwassenen actief werkt aan het verbeteren van hun gezondheid.”

Klassieke kunst met een ironische bananentwist

Bananenstickers met kunstwerken

Chiquita bracht eerder al speciale stickerseries uit. Eind vorig jaar verscheen bijvoorbeeld een ‘eclectische reeks geliefde klassieke kunst met een ironische bananentwist’. De iconische bananenstickers werden daarbij gecombineerd met enkele van ’s werelds meest iconische kunstwerken.

Fitnessstickers

Stickers promoten gezonde levensstijl

In de zomer van 2020 verscheen een serie van 10 fitnessstickers. Die etiketten werden verspreid via meer dan 200 miljoen Chiquita bananen. Op de stickers stonden eenvoudige en snelle trainingsuitdagingen om gezonde voeding en een gezonde levensstijl te promoten.

Etiketten

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Is er ook iets bekend over de Europese toepassingen van dergelijke stickers? Dat zou hier een complexe logistieke organisatie inhouden want ik vermoed dat Fransen geen Engelstalige etiketten met boodschap zullen verwelkomen. De VK zouden kunnen meeliften met hun Amerikaanse broeders.

Plaats een reactie