Calibri van Lucas de Groot brengt Pakistaanse premier aan het wankelen

Het letterfont Calibri van ontwerper Lucas de Groot brengt de dochter van de Pakistaanse premier, Maryam Nawaz Sharif verder in de problemen.

De NOS meldt dat in documenten, waarmee Sharif wil aantonen dat ze legaal aan een aantal appartementen in Londen is gekomen, de Calibri is terug te vinden. Dit terwijl dat lettertype op dat moment door Microsoft officieel nog niet op de markt was gebracht.

De Groot tegen de NOS: “Calibri kan inderdaad niet door de premiersdochter zijn gebruikt in 2006. De kans is eigenlijk nul dat die dochter het toen nog totaal onbekende lettertype uit een b├Ętaversie van Windows Vista heeft geplukt, heeft ge├»nstalleerd op haar computer en vervolgens het standaard lettertype heeft vervangen.”

“Het is een prachtig en bizar verhaal”, zegt Lucas de Groot, de Nederlandse ontwerper van Calibri,

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Luc(as) de Groot ontwierp ook de Consolas letters voor Microsoft. Ze horen tot de Cleartype collectie ook wel C-type genoemd De andere belangrijke letter uit deze collectie is de Cambria en ook die letter werd ontworpen door een Nederlander. Het is Jelle Bosma van Monotype UK en hij was medeverantwoordelijk voor de zeer uitgebreide Cambria Math fonts. Veel wetenschappelijke en technische documenten worden in de Cambria fonts gezet.

  2. Hans

    Gepakt door Print !

Plaats een reactie