Britten betalen met plastic ‘Snapchat’-bankbiljetten

In Groot Brittannië zijn op 20-02-2020 de nieuwe bankbiljetten van £20 geïntroduceerd. De biljetten zijn niet op papier maar op een polymeer materiaal gedrukt en voorzien van een reeks nieuwe veiligheids-kenmerken. Bovendien komen ze via de Snapchat-app tot leven.

Nadat de Bank of England eerder al nieuwe plastic biljetten van £5 en £10 in omloop bracht, is het nu de beurt aan die van £20: het meest vervalste papiergeld in het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe biljet wordt gesierd door een zelfportret van de schilder JMW Turner. Tot de veiligheidskenmerken behoren doorkijkvensters, reliëfinkten, meerkleurige folies en hologrammen.

Bankbiljet met augmented reality dankzij Snapchat (video: The Telegraph)

Bijzonder aan de ‘Turner Twenty’ is de samenwerking tussen de Bank en social media platform Snapchat. Met een speciaal filter kan het publiek elk biljet van £20 tot leven wekken op een smartphone dankzij augmented reality.

De gelddrukkerij van De La Rue in Debden (Essex) heeft 16 maanden lang onafgebroken staan drukken om de 2 miljard oude bankbiljetten van £20 die nu in omloop zijn te kunnen vervangen.

Plaats een reactie