Breda vol kleurrijke posters

Sinds vrijdag 10 april hangt Breda vol met honderden affiches als reactie op de corona crisis. De posters maken deel uit van het project Stay Sane, Stay Safe.

De initiatiefnemers van het project, ontwerpstudio Lennarts & De Bruijn en tekstbureau overdeschreef uit Den Haag, riepen ontwerpers wereldwijd op posters te maken. Inmiddels zijn er al ruim 900 posters ontworpen voor het project, door ontwerpers uit 72 landen.

Het project deed ons meteen denken aan onze tweejaarlijkse poster competitie, vertelt Dennis Elbers, directeur van Graphic Matters. “En omdat we vinden dat posters nu eenmaal op straat horen selecteerden we 12 ontwerpen die de huidige crisis op een treffende manier verbeelden. Deze posters hangen inmiddels door de hele stad, in 275 Centercom frames.”

Posters in de stad

Elbers: β€œIn deze gekke tijden wordt creativiteit meer dan ooit gewaardeerd – de wereld snakt naar vindingrijke en creatieve uitingen. Wij dragen ons steentje bij en bedelven Breda met deze positieve posters. Met dit project veranderen we de hele stad in een gigantische boodschap voor het algemene nut. Als we ons aan deze maatregels houden, komt het allemaal goed.”

Buitenreclame

Plaats een reactie