Bram ter Beek: “Gebruik het materiaal dat Print Pakt biedt”

Print Pakt en het KVGO bieden de leden waardevolle ondersteuning als ze drukwerk – al dan niet in combinatie met digitaal – bij hun klanten over het voetlicht willen brengen.

Zo staan er op de site van Print Pakt niet alleen voorbeelden van de rol die drukwerk speelt, maar ook interessante onderzoeken over de effectiviteit van gedrukte én digitale communicatie.

“Maak er gebruik van om je klanten te overtuigen. Als je bijvoorbeeld ziet dat gedrukte lesboeken een beter resultaat opleveren dan digitale stof, zoals je kunt lezen op Print Pakt, dan kan je daar toch prachtig mee naar de school in die buurt stappen,” onderstreept Bram ter Beek, manager branchevernieuwing bij het KVGO.

150242-108Print Pakt biedt daarnaast ook handig promotiemateriaal met allerlei uitingen die grafische bedrijven in hun eigen campagnes kunnen gebruiken. Een goed voorbeeld zijn de autostickers die tijdens Print Pakt Live ook ‘live’ op een auto werden toegepast. Print Pakt drukt die niet ‘want daar zijn de grafische bedrijven zelf bij uitstek toe in staat’, maar levert wel een kant-en-klaar ontwerp.

Assertief
“Het promotiemateriaal gaan we de komende tijd verder uitbreiden. Laten we daarbij benadrukken dat Print Pakt geen defensieve campagne is, zoals je wel eens hoort beweren. Het is een assertieve campagne, we zijn er samen mee bezig om de boodschap dat drukwerk een essentieel onderdeel is van de communicatiemix wijd en zijd uit te dragen.”

Ter Beek herhaalt ook graag zijn boodschap dat er voor grafische ondernemers veel kansen liggen maar dat ze die dan wel moeten pakken.

Niet ingewikkeld
“Je kunt wel rustig op je bureaustoel blijven zitten en wachten op de offerte-aanvragen maar daar kom je er vandaag de dag niet meer mee. Kom uit die stoel en zorg vooral dat je de klanten van die klanten kent. Pas dan kan je je opdrachtgevers goed en effectief adviseren over hun communicatiemix en uiteraard ook over de rol die drukwerk daarin moet spelen. Die boodschap lijkt simpel en het is ook allemaal niet zo ingewikkeld, maar dan moet je het wel doen. Daarbij kan Print Pakt en alles wat dat biedt vaak uitstekend van pas komen.”

150242-330

Plaats een reactie