BookSpot faciliteert lezerscommunity Chicklit

BookSpot heeft de lezerscommunity voor vrouwen Chicklit overgenomen van EEN Media. Het is een eerste stap in de strategie van het voormalige ECI om het lezen te stimuleren.

Lezen stimuleren

Chicklit is een online ontmoetingsplek voor vrouwelijke boekliefhebbers tussen de 14 en 55 jaar. Over boeken die deze doelgroep zullen aanspreken plaatst het recensententeam onafhankelijke recensies. Op Chicklit verschijnen ook member-recensies en beoordelingen. Chicklit ambieert het lezen te stimuleren door boekenartikelen, boekentips en de Young Adult Top 6 te plaatsen.
Chicklit trekt per maand ruim 137.000 unieke bezoekers. Het lezersplatform zorgt elke dag voor nieuwe recensies, artikelen, nieuws, trailers, interviews en winacties.

Groeien als onafhankelijke lezerscommunity

Andrea Koolen, hoofdredactrice Chicklit: “ik ben zeer enthousiast over deze overname van Chicklit. Bookspot geeft ons de mogelijkheid om te groeien als onafhankelijke website en lezerscommunity en zal ons vele kansen geven om de Chicklit lezers nog meer mooie content te kunnen aanbieden. Ik voorzie een prachtige groei en ik kijk ernaar uit om zoveel mogelijk lezers te stimuleren om een goed boek op te pakken.”

Méér lezen

De overname van Chicklit is de eerste actie van BookSpot om hun ambitie te realiseren. BookSpot heeft namelijk de wens om het lezen van boeken te stimuleren. Uitgangspunt is dat plezier in lezen leidt tot méér lezen. Daarom faciliteert BookSpot het platform waar lezers samen volop over boeken en lezen kunnen praten. Online communities zijn bij uitstek plekken waar de liefde voor boeken en lezen uitgedragen en beleefd wordt.

Lezers in goede handen

Georgios Petropoulos, directeur EEN Media: “Met de overname door BookSpot komt Chicklit in goede handen, bij een bedrijf dat het blijvend stimuleren van het lezen van boeken door jong en oud hoog in het vaandel heeft staan. We zijn dan ook verheugd in BookSpot de perfect passende partij te hebben gevonden om Chicklit.nl nog verder uit te bouwen, en wensen alle betrokkenen heel veel succes, en leesplezier.”
Voor de huidige bezoekers van Chicklit.nl verandert er niets: het platform blijft bestaan in zijn huidige vorm, blijft onafhankelijk en handhaaft de naam Chicklit.

Boeken

Plaats een reactie