Boekhandels weer open in aanloop naar Boekenweek

De Nederlandse boekhandels zijn vanaf 28 april weer zonder afspraak toegankelijk. Dat geeft boekhandelaren de ruimte om de komende weken te openen en de nodige voorbereidingen te treffen voor de Boekenweek 2021. Die moest eerder dit jaar worden uitgesteld naar 29 mei tot en met zondag 6 juni.

Op 28 april zullen, met inachtneming van de coronaregels, schrijvers door het hele land hun favoriete boekhandel symbolisch heropenen. Vele bekende auteurs doen mee onder het motto ‘Wij openen de boekhandel!’.

Onder andere Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zorgen voor festiviteiten in iedere provincie. Op steunjeboekhandel.nl wordt de agenda gecommuniceerd welke boekhandel door welke schrijver wordt heropent.

Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen zijn straks dus alsnog door heel Nederland te lezen. Om de drukte te spreiden en winkel- en bibliotheekbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn deze uitgaven de hele maand juni beschikbaar.

Plaats een reactie