Boekenweek wordt Boekenmaand

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn veel Boekenweek-activiteiten in boekhandels en bibliotheken verplaatst. Om zoveel mogelijk lezers toch een mooie leeservaring te geven is de Boekenweek door organisator CPNB verlengd tot Boekenmaand.

Dat betekent dat tot en met 31 maart bij aanschaf van 15 euro aan boeken het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl nog cadeau gegeven kan worden. Zolang de voorraad strekt blijft ook het Boekenweekessay van Özcan Akyol te koop in de (lokale) boekhandel en in webshops.

Boekenmaand

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB, stelt: “Dit jaar verloopt de Boekenweek in verband met het coronavirus helaas anders dan andere jaren. Vanzelfsprekend moeten we allemaal de richtlijnen van het RIVM volgen. Dat gezegd hebbende, moedig ik nog steeds iedereen aan om alle prachtige boeken te lezen die bij boekhandels en bibliotheken te vinden zijn! Zeker nu grote evenementen, sportwedstrijden, concerten en theatervoorstellingen niet meer kunnen doorgaan, is dat een goed moment om een boek te lezen.”

Boeken

Plaats een reactie