Boekenweek 2021 wordt zomerfestival

De Boekenweek vindt dit jaar in de zomer plaats, wanneer alle boekhandels en bibliotheken weer open zijn. Begin maart organiseert de CPNB nu ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ om toch “het boek te vieren”.

‘Het voorwoord van de Boekenweek’ vindt plaats in de originele periode van de Boekenweek, van 6 tot en met 14 maart. “In deze week worden tal van on- en offline activiteiten georganiseerd. Dit alles om de lezers ook in maart te laten zien welke prachtige boeken er te koop en te leen zijn en hen op te roepen om hun favoriete boekhandel te blijven steunen.”

Eveline Aendekerk, directeur CPNB, legt uit: “Er is op dit moment nog te veel onduidelijkheid over de situatie begin maart om vol in te zetten op dit grote jaarlijkse lezersfestijn. We hebben daarom besloten gehoor te geven aan het dringende verzoek van de boekhandels om de Boekenweek pas te vieren wanneer zij open zijn. Een moeilijke beslissing temeer omdat de Boekenweek van groot belang is voor het hele boekenvak – voor schrijvers, uitgevers, bibliotheken en de boekhandels.”

Boekenweek in de zomer

Het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets krijgen lezers aankomende zomer cadeau van hun favoriete boekhandel bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken. Ook het Boekenweekessay De genocidefax van Roxane van Iperen zal dan voor € 3,75 te koop zijn. Om de drukte te spreiden en lezers te stimuleren hun favoriete boekhandel te steunen zijn deze uitgaven een hele maand beschikbaar.

Boeken

Plaats een reactie