Boekenweek 2021 eindelijk van start: ‘Van grote symbolische waarde’

Vorige week heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven de eerste exemplaren van het Boekenweekgeschenk en -essay uitgereikt aan geschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen. Hiermee opende zij officieel de Boekenweek van 2021.

“Elk jaar wordt de Boekenweek afgetrapt met het fameuze Boekenbal, dat dit jaar door de coronamaatregelen helaas geen doorgang kan vinden”, schrijft het CPNB. “Om de uitgestelde Boekenweek toch officieel te openen en om boekhandels, bibliotheken, schrijvers en uitgeverijen na een zware tijd een hart onder de riem te steken, gaf demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven acte de prĂ©sence bij de pas geopende boekhandel Stumpel in Purmerend.”

Niet eerder werd de Boekenweek uitgesteld en in de zomer georganiseerd. CPNB-directeur Eveline Aendekerk benadrukte het belang van dit bijzondere moment: “Midden in de Boekenweek van 2020 ging Nederland in lockdown maar na anderhalf jaar van coronamaatregelen lijkt het begin van het einde in zicht en dat is voor boekhandels, bibliotheken, schrijvers en uitgevers heel belangrijk. De start van de Boekenweek is dan ook van grote symbolische waarde.”

Boeken

Plaats een reactie