‘Blauwe tram’ winnaar bieretiketverkiezing 2018

Het etiket ‘Blauwe Tram’ van Brouwerij Klein Duimpje is eerder deze maand de winnaar geworden van de BAV-bieretiketverkiezing 2018.

De BAV is een vereniging van en voor verzamelaars die een passie hebben voor bier. In 1983 is de vereniging opgericht als Vereniging van Brouwerij Artikelen Verzamelaars. Inmiddels hebben zich naast de verzamelaars ook brouwerijen, slijters en caféhouders aangesloten.

Ook dit jaar organiseerde de BAV weer de traditionele ‘BAV Bieretiketverkiezing’: een wedstrijd waarbij alle bierbrouwers uit Nederland hun mooiste of beste bieretiket kunnen insturen. Voorwaarde is dat het etiket de laatste drie jaar niet mee mag hebben gedaan.

Tijdens de 69e Internationale Bier- en Verzamelaarsdag in Sporthal De Willisstee in Wilnis konden de BAV-leden en bezoekers stemmen op de ingezonden etiketten.

De 11 etiketten die kans maakten op de titel

 

Vervolgens koos een deskundige jury, tijdens de BAV-najaarsbeurs in Oss op zaterdag 15 september 2018, de winnaar. De jury bestond uit de volgende leden:

– Rick Kempen: bierambassadeur bij Bier&cO, gediplomeerd biersommelier en biercolumnist bij ‘Het Parool’

– Wil Schipper: graficus en medewerker van het magazine Bier!

– Jaap Hulshof: Grolsch Brouwerij

– Ton van Oorschot: BAV-lid en etikettenverzamelaar

Zij wezen uit 11 finale-kandidaten het etiket ‘Blauwe Tram’ van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom aan als de winnaar.

Het winnende bieretiket
Etiketten

Plaats een reactie