Bereik gedrukte dagbladen blijft groot, online groeit

Ruim een derde van de Nederlanders leest dagelijks een of meer gedrukte kranten. Dat stelt brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia vast op basis van de vorige week verschenen NOM Printmonitor 2020 IV.

“Gemiddeld lezen bijna 5,1 miljoen dertienplussers dagelijks een printuitgave. Dat staat voor 35 procent van de Nederlanders”, schrijft NDP Nieuwsmedia. “Ten opzichte van een jaar eerder is het printbereik van dagbladen gedaald (-5 procent). Het gestegen online bereik van de dagbladmerken (+17 procent) heeft de daling echter ruimschoots gecompenseerd.”

‘Gedrukt dagblad opvallend populair in het weekend’

“Door de toenemende populariteit van de online kanalen loopt het bereik van de printuitgaven geleidelijk terug. Bij de landelijke titels is dat sterker zichtbaar dan bij de regiotitels. Tegen deze trend in wist NRC in de rapportageperiode het printbereik te vergroten. Het aantal dagelijkse lezers nam met circa 6.000 toe tot 402.000 personen.”

De gedrukte dagblad is opvallend populair in het weekend, blijkt uit de cijfers: “Het bereik van de zaterdagkrant is gemiddeld 43 procent groter dan van een doordeweekse editie.”

Kranten

Plaats een reactie