Beleef een Letterzomer in Huis van het Boek

Deze zomer presenteert Huis van het boek | Museum Meermanno in Den Haag de ‘Letterzomer’, met een scala aan activiteiten: een Letterpret-tentoonstelling, een Letterland vol letteractiviteiten, de Lettertuin, en open schilderateliers.

Vorige maand is al ‘Retteketet Letterpret’ van start gegaan, een tentoonstelling van Villa Verbeelding voor alle leeftijden (vanaf 5 jaar) die eens anders naar onze soms o zo gewone letters doet kijken. Met letters van Ron Schamp, Joke van Leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Binnenkort, op 20 juli, opent ook ‘Letterland’ de deuren. Deze kindertentoonstelling zit boordevol letteractiviteiten: “Kom je ook dansen in de letterdisco? Of letters timmeren, vissen of borduren? Of laat jouw naam ‘glowen’ in de UV-kamer!”

Letterzomer 2019

 

Ook topstukken te zien

Voor de liefhebber vormt een bezoek aan het oudste boekenmuseum ter wereld deze zomer bovendien een buitenkans om de expositie van bijzondere topstukken uit de collectie te bekijken: “De vaak kwetsbare middeleeuwse handschriften, vroege drukken en moderne kunstenaarsboeken worden bewaard in de donkere en koele depots. Het perkament en papier is zo lichtgevoelig dat de boeken slechts af en toe getoond mogen worden aan het publiek.” Te zien is onder andere het Getijdenboek voor Catharina van Kleef van omstreeks 1460.

Boeken

Plaats een reactie