ANWB brengt Kampioen uit met 12 verschillende covers

Voor het eerst in het 134-jarig bestaan van de Kampioen verschijnt een editie met twaalf verschillende covers – voor elke provincie een. Dit is het resultaat van een oproep in de Kampioen van mei, waarin de leden werden uitgenodigd om het meest fotogenieke plekje in hun provincie te fotograferen.

In de zomer reist half Nederland de wereld over op zoek naar de mooiste plekjes en de ultieme beleving maar vaak ligt schoonheid gewoon om de hoek, legt de ANWB de actie uit: je hoeft alleen maar iets beter te kijken. “Aan de inzendingen kun je goed zien waar we trots op zijn in Nederland”, aldus hoofdredacteur Bert Gorissen. “De glooiende heuvels in het zuiden van Limburg, de bollenvelden in Noord-Holland, de kleurrijke heide in Gelderland, de golven van de Noordzee op het Zeeuwse strand, maar ook het vestingdorp Bourtange, dat schitterend gefotografeerd werd met een drone.”

Kampioen met 12 covers
Kampioen met 12 covers

 

Gorissen: “Na de grote vakantie zien we dat veel van onze lezers in augustus op zoek gaan naar leuke bestemmingen in eigen land. Wij vinden dit een hele mooie manier om iedereen te inspireren. Nederland is prachtig.”

Alle covers van de Kampioen-editie juli/augustus 2019 zijn ook online te bekijken.

Tijdschriften

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Leuk en enthousiast persbericht van de ANWB waarin ze zeggen iets unieks te doen. Voor veel bladen is een wisselende voorpagina echter niets nieuws meer want dat deden ze al veel eerder. Denk bv aan Sanoma en de VPRO. Het bij TSB-Mönchengladbach in diepdruk gedrukte tijdschrift heeft een omslag die in vellenoffset werd gedrukt. Dat vergemakkelijkt het opdelen van de oplage in 12 ongelijke delen. Ook hier werd het in offset gedrukte omslag aangepast aan de kleurweergave van het binnenwerk. Je kunt duidelijk zien dat het magenta van de omslag veel minder vervulid is dan de diepdruktint. Wat je wellicht als uniek kunt beschouwen is het feit dat de zwarte tekst van de Stella advertentie (pagina’s 2 én 3) in offset gerasterd werd om de densiteit van de diepdruktekst (pagina 3) te benaderen. Echte kwaliteitsfanatici zullen zien dat de zwarte tekst een lagere densiteit heeft dan de meerkleurenafbeelding van de Stella “exclusieve” zwarte fietsendrager. De zwarte tekst in het vellenoffsetdeel is gerasterd en komt zo overeen met de niet getrapte zwarte tekst en het diapositieve tekstblok in het diepdrukdeel. De bijna ultieme toepassing van het simuleren van de ISO 12647 diepdrukkwaliteit in vellenoffset. Ook dat is niet uniek maar in deze uitvoering wel opvallend. Overigens vind ik het zeer te prijzen dat de ANWB op haar site alle 12 voorpagina’s weergeeft in de vorm van pdf-bestanden. Hier geen slappe JPEG-bestanden in lage resolutie maar echte pdf’s.

  2. J Verheggen

    Al met al vind ik het leuk dat men hiervoor kiest dit heeft wat.
    Maar de drukkwaliteit?
    Alleen de kwaliteit van de laatste twee kampioenen zijn ver beneden peil wat de eerdere kampioenen waren
    Als dit de nieuwe norm is voor drukwerk
    Dan hou er maar mee op.
    En hang er maar weer een iso norm aan?
    In het verleden was het ook een combinatie van offset en diepdruk maar deze nummers waren gewoon weg leuk
    Die Duitsers die het nu maken moeten nog veel leren
    Ik wist het wel!

Plaats een reactie