Algemeen Dagblad in 75 jaar uitgegroeid tot modern nieuwsmedium

Het Algemeen Dagblad (AD) viert deze maand het 75-jarig bestaan. Dat doet de krant met onder andere de lancering van het nieuw zaterdagmagazine Mezza. Ook verschijnen er dagelijks jubileumverhalen, soms gecombineerd met video’s. Die monden eind april uit in een programma van een uur op AD.nl over verleden en heden van de krant.

Hoofdredacteur Paul van den Bosch is trots op dat verleden, schreef hij eind maart in zijn krant: “Het Algemeen Dagblad bestaat op 29 april precies 75 jaar. Eigenlijk het eerste dagblad dat in die verzuilde tijd niet bij een maatschappelijke of godsdienstige stroming hoorde en er voor iedereen wilde zijn. Neutraal maar niet saai, populair maar niet plat, met zijn verhalen vooral gericht op mensen. Dat laatste was nog echt niet gebruikelijk in de journalistiek. Geboren in Rotterdam, met een open blik op Nederland en de wereld. En sinds 2005 een combinatie van landelijke en regionale redacties. Met ook nog eens liefde voor sport.”

AD is in 75 jaar uitgegroeid tot modern nieuwsmedium

Van den Bosch vervolgt: “Nu maken we nog steeds een krant, zoals in 1946. Maar het AD is ook een website (AD.nl) geworden, en app, nieuwsbrieven, video, live-uitzendingen vanuit onze eigen studio. Een modern nieuwsmedium met het hoogste aantal lezers en volgers als je het bereik van krant en online bij elkaar optelt.”

  • Bron:
Kranten

Plaats een reactie