Afvalfonds beloont innovatieve verpakkingen met Awards

Tijdens de eerste editie van de ‘Afvalfonds Verpakkingen Awards’ zijn deze maand innovaties in de verpakkingsketen bekroond. De kartonnen ‘Papercooler’ koelbox won in de categorie ‘best recyclebare verpakking’.

Het Afvalfonds reikte Awards uit in zeven categorieën. Drie daarvan gingen over duurzaam verpakken. Namelijk voor ‘de best herbruikbare verpakking’, voor ‘de meest innovatieve toepassing van recyclaat in een verpakking’ en voor ‘de best recyclebare verpakking’. In deze categorieën werden de Awards uitgereikt door Chris Bruijnes, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

“In de verpakkingsketen gebeurt steeds meer op het gebied van samenwerking en innovatie. Ik hoop dat deze Awards-uitreiking ertoe leidt dat nog méér partijen geïnspireerd raken om verder te innoveren”, aldus Bruijnes.

Award voor de Papercooler

Best herbruikbare verpakking

De Papercooler koelbox van BVP verpakkingen won in de categorie ‘best herbruikbare verpakking’. Deze koelbox werkt beschermend. Hij is herbruikbaar en makkelijk transporteerbaar en vervoerbaar. De Papercooler is geheel gemaakt van papier en karton. Daarvan is circa 70 tot 80 procent afkomstig uit gerecycled materiaal. Dit is bovendien vrij van laminaat, lak en/of coatings.

De koelbox kan worden gesloten met papieren tape en worden voorzien van een papieren paklijstenvelop. Dit maakt de verpakking honderd procent plasticvrij. De jury prijst het feit dat de koelbox verwerkbaar is in de reguliere afvalstroom van papier en goed recyclebaar.

Verpakkingen

Plaats een reactie