Adverteerders woedend op Facebook

Facebook heeft de afgelopen jaren de tijd die kijkers aan advertentievideo’s op de website besteedden met 60% tot 80% overschat.

Dat schijft Het Financieele Dagblad. Nadat het bedrijf zelf had gehint op fouten in de metingen, zijn grote advertentieverkopers zoals Publicis gaan aandringen op betere cijfers.

“Volgens brieven die de Wall Street Journal heeft ingezien, komen daar de genoemde percentages in voor. Advertenties zijn duurder naarmate mensen er langer naar kijken. Facebook zou alleen de video’s geteld hebben waar langer dan 3 seconden naar is gekeken.

Kennelijk wordt derhalve naar het gros niet langer dan 3 seconden gekeken. Volgens Facebook is de fout hersteld en heeft de fout geen invloed gehad op de rekeningen die zijn verstuurd.

Of hiermee de kous af is, is de vraag. Publicis maar ook andere internetplatforms als YouTube of Twitter zouden zich tekort gedaan kunnen voelen. Publicis heeft volgens onderzoeksbureau Recma in 2015 voor zijn klanten ongeveer $77 mrd uitgegeven aan advertenties.”

  • Bron:

Plaats een reactie