88ste Boekenweek: ‘Ode aan literaire vrijheid’

Met het thema ‘Ik ben alles’ viert de 88ste editie van de jaarlijkse Boekenweek “de pluriformiteit van onze identiteit”. “Juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen”, aldus de organisatoren.

Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk De eerlijke vinder van Lize Spit bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay Boto Banja van Raoul de Jong ligt voor € 5 in de winkel. Er verschijnt ook een Friese en een Vlaamse editie van het Boekenweekgeschenk.

Boekenweekessay ‘Boto Banja’ van Raoul de Jong

Kort voor de start van de Boekenweek werd bijbehorende Boekenweekgedicht van Tsead Bruinja onthuld. Dit gedicht is op speciale canvas tassen gedrukt die door deelnemende boekhandels en bibliotheken worden uitgedeeld.

Zoals altijd worden er diverse activiteiten georganiseerd in boekhandels en bibliotheken door het hele land. Lize Spit en Raoul de Jong gaan op een tournee langs boekhandels en bibliotheken.

De Boekenweek is een belangrijk evenement voor boekwinkels. Vorig jaar zagen fysieke boekhandels hun omzet flink stijgen: voor het eerst sinds vijf jaar verkochten zij in de Boekenweek meer dan het jaar ervoor. Een stijging die zij na twee zware coronajaren goed konden gebruiken, aldus CPNB-directeur Eveline Aendekerk.

De Boekenweek 2023 duurt van 11 tot en met 19 maart.

Boeken

Plaats een reactie