Succesvolle eerste dag Print Pakt Live (video)

Dutch Design Week is gestart en daarmee ook Print Pakt Live. Negen dagen lang maken grafische bedrijven samen met het Print Pakt-team promotie voor het grafische product in de sfeervolle Swarte Doos op Strijp S, Eindhoven.

Kort voor de opening legde toptekenaar en ontwerper Joost Swarte de laatste hand aan het ontwerp van de Black Box, speciaal voor de gelegenheid omgedoopt tot Swarte Doos. Met het woordbeeld van Print Pakt Live Eindhoven vatte Swarte het evenement kort en krachtig samen. Zo is er aandacht voor boeken met de tentoonstelling van de Best Verzorgde Boeken. De bezoekende creatieven namen uitgebreid de tijd de gehele collectie te bekijken.

Om de verschillende eigenschappen van papier te duidelijk te maken ontwierp Swarte een overzichtelijke installatie met allrlei gramsgewichten, structuren en tinten wit.┬áNaast de expositie van ‘grafische juwelen’ is de shop net als voorgaande edities een ware trekpleister. Honderden bezoekers grepen de kans om gratis ansichtkaarten, speciaal voor het evenement ontworpen en geproduceerd door diverse drukkerijen in het land, mee te nemen of ter plekke te versturen. Ook de mogelijkheid om uniek Joost Swarte pakpapier mee te nemen en de Paper Trail, een route met alle evenementen gerelateerd aan grafisch ontwerp, werd met beide handen aangegrepen.

Print Pakt houdt u dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in Eindhoven. Vanaf maandag start het programma met bedrijfspresentaties, workshops en Print Promotors. Elke dag toont een grafisch bedrijf zijn grafische hoogstandjes in het speciaal daarvoor ingerichte expo-deel. De Print Promotor geeft tekst aan uitleg voor de bezoekers.

De informatieve KVGO-bijeenkomst op 23 oktober in SintLucas, op een steenworp afstand van Print Pakt Live is inmiddels uitverkocht.

Plaats een reactie