10x Goud bij European Design Awards 2023

Nederland won begin deze maand maar liefst 27 prijzen tijdens de European Design Awards 2023 – waaronder tienmaal goud. Bovendien werden vier van de vijf ‘Grand Awards’ toegekend aan Nederlandse bureaus.

Met deze prijzenregen was creatief Nederland de “spectaculaire winnaar van EDA 2023”, aldus branchevereniging BNO. “Met deze overwinningen bevestigt Nederland opnieuw zijn positie als een toonaangevende kracht in de designindustrie. De succesvolle resultaten benadrukken de voortdurende drang naar excellentie en vernieuwing die de Nederlandse ontwerpers drijft.”

In de categorie ‘Graphic‘ werd het jaarverslag van Zumtobel (een internationaal toonaangevende leverancier van LED lichtoplossingen en lichtmanagement) bekroond met de titel ‘Best of show‘. Het tweedelige boekwerk, getiteld Transform, is een ontwerp van de grafische ontwerpers Bloemendaal & Dekkers in samenwerking met architectenbureau UNStudio. Het eindresultaat is kleurrijk overdag en geeft licht in het donker.

Foto: Bloemendaal & Dekkers, Transform | Fotograaf: Till Hueckels

Het boek is gedrukt op zwaar, ongestreken papier om ervoor te zorgen dat het ‘glow in the dark’-effect goed zou werken op de randen van elke afzonderlijke pagina. Het kleine formaat (16,5 cm hoog en 12 cm breed) is weliswaar ongebruikelijk voor jaarverslagen, maar volgens de makers het meest economisch. Ook laat het boek zich nu eenvoudig transformeren tot een staand (licht)object. Om op het gekozen papier een optimaal drukresultaat te behalen, is gebruik gemaakt van speciale rastertechnieken. (Lees meer over deze en alle andere winnaars op de website van EDA)

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen toonaangevende Europese designmagazines, -sites en -blogs waaronder Dd Magazine en Dd Yearbook, de uitgaven van de BNO. De prijs is in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen.

  • Bron:
  • Meer informatie:
Boeken Buitenreclame Tijdschriften

Plaats een reactie